Program våren 2020

Välkommen till Götene Släktforskarförenings programsida.

————————————————————

Forskarhjälp hösten 2020

Följande torsdagar mellan 14.00—16.00 finns vi några från föreningen på Biblioteket för att diskutera släktforskning och hjälpa till med era eventuella problem.
30 jan. 27 feb. 26 mars och 23 april.

****************************

Släktforskningens dag 18 januari i Biblioteket. kl.10-12.00

”Släktingar som utvandrade från Kinnekulle till Amerika, Australien och Kanada

Karin Jonssonsson berättar ca. 11.00

******************************

ÅRSMÖTE

18 mars i Göta kl. 19.00

Börje Strand, Folkmedicin – och om hur man botade sjukdomar förr

Anna-Lena Hultman föreläser om DNA. kl.19.00 i Sessionssalen,

Vi får grundläggande information om om hur det går till att forska med DNA. Möjlighet finns att testa sig innan föreläsningen börjar kl. 18.00 alt. köpa med sig ett kit hem, Tag då med betalkort godkänt för internetbetalning. Ät ej 1timma innan.

Kyrkogårdsvandring Holmestad

*****************************

Fortsättning kamratcirkel  – ”Götenes ursprung mellan 1800-1840- vilka ägde och drev marken?” Vi forskar tillsammans.

Fortsättning nedslag vart tionde år. Reportage och artiklar om resultatet – kanske blir det ett häfte eller en bok..? Intresserad? Kontakta gärna Bengt Göran Nilsson, 070-209 20 86.

******************************

Skicka din e-postadress är du snäll om Du inte redan gjort det – till orjan.g@telia.com. Skriv Götene Släktf. i ämnesfältet. Det är särskilt viktigt nu när portokostnaden skjutit i höjden. Den har blivit en väldigt stor del av föreningens utgift.

*********************************************************

Även dina vänner och bekanta – som redan är  eller kan tänkas bli intresserade av släkt- och bygdeforskning – är naturligtvis också välkomna på våra arrangemang.

Medlemsavgift Bg 5754-3787 2019 80:-  för enskild och 100:- för par.
Ange namn är viktigt!